Een allergie kan veroorzaakt worden door verschillende stoffen. Afhankelijk van de manier waarop men er mee in aanraking komt, kan er sprake zijn van een inhalatieallergie (vb hooikoorts of allergie voor huisstofmijt), voedselallergie of bijvoorbeeld een allergie voor insectengif. U vindt hieronder per allergische aandoening de volgende informatie: Wat is het? Wat zijn de klachten? Wat kan ik eraan doen? En praktische tips om het betreffende allergeen zoveel mogelijk te vermijden.

Hooikoorts

womandandelion_web

Wat is hooikoorts? Wat zijn de klachten? Wanneer is het pollenseizoen? Wat kan ik doen aan hooikoorts en meer…

Allergie voor huisstofmijt

Header-Huisstofmijt-allergie

Wat zijn huisstofmijten eigenlijk? Wat zijn de klachten bij allergie voor huisstofmijten? Kan ik iets doen aan deze allergie en meer…

Allergie voor huisdieren

doggy_web

Moet ik nou mijn kat wegdoen? Is het voldoende als ik het konijn buiten zet? Kan ik iets doen aan klachten en meer…

Allergie voor insectengif

bumblebee_web

Wat is een allergie voor insectengif? Kan ik nou nooit meer picknicken? Kan ik maatregelen treffen om niet gestoken te worden en meer…

Voedselallergie

perzik

Kan ik geen pinda’s meer eten de rest van mijn leven? Ik krijg het buikpijn als ik melk drink? Wat kan ik doen aan voedselallergie? en meer…

Contactallergie

Header contactallergie jpenl

Wat is contactallergie? Ik krijg uitslag op mijn pols van mijn horloge, wat nu? Wat zijn de oorzaken van contactallergie? en meer…